VERDEN BRÆNDER

ved Sigrid Dahl og Mads Philipsen

Politik, økonomi, kultur og identitet i nye rammer

Hovedfaget Verden Brænder handler om globaliseringens muligheder og udfordringer. Du kommer til at lære om politik, økonomi, kultur og identitet - og du får sat emner som migration, handel, uddannelse og social forandring ind i nye rammer.

Åbn en avis, tænd for tv’et – du er ikke i tvivl: Verden er i opbrud. Etablerede strukturer bliver opløst og erstattet af nye. Nye globale udfordringer ses i ethvert samfund, og der er brug for kreativitet og handling, hvis udfordringerne skal løses. På Verden Brænder lærer du at forstå de nye udfordringer og deres konsekvenser for os mennesker, og du får værktøjer til at gøre noget ved dem. Nøgleordene er viden, inspiration og handling og det overordnede formål er, at du bliver en aktiv og handlende verdensborger.

Verden Brænder er et samarbejde mellem Operation Dagsværk og Krogerup Højskole. Hovedfaget Verden Brænder kombinerer en solid tradition for højskole, der rykker dig fagligt og personligt, med et globalt perspektiv. Her udfordres du til at tage stilling, og du opfordres til at tage sagen i egen hånd.

Forløb

Du vil blive præsenteret for forskellige syn på globaliseringens konsekvenser i Danmark og den øvrige verden, og du vil blive udfordret til selv at tage stilling til dem. Undervisningen vil også kredse om det land, som du skal til, sådan at du bliver forberedt på ugerne ude i verden, og det samfund, som du skal møde. Undervisning kommer til at berøre emner som:

Os i en global verden – hvad er globaliseringen, hvilke globale problemer står vi over for, hvad sker der med klimaet, hvad er kreativ aktivisme og hvilke sociale kampe kæmpes i dag?

Hvad er det gode samfund – hvad er demokrati, sker der menneskerettighedskrænkelser i Danmark, hvad vil det sige at være hjemløs og kan vi skabe utopia?

Hvordan skabes sandheden om verden – hvilke briller ser vi virkeligheden igennem, hvordan hænger magt, diskurs og aktivisme sammen, hvilken betydning har vores uddannelse for vores blik på verden og hvordan fremstiller vi det globale syd?

Money makes the world go round – hvordan er spillereglerne i verdenshandlen, hvad skaber vækst, hvad er udvikling, hvilken betydning har fagforeninger i Danmark og i resten af verden? Hvem bliver vindere og tabere i en globaliseret verden, og hvordan påvirker den økonomiske vækst klimaet, den sociale udvikling og sammenhængskraften i vores samfund?

VÆRKTØJSKASSEN

Du præsenteres løbende for nye værktøjer, som du kan bruge til at forstå verden med - og opfinde nye ideer: Culture jamming, diskursanalyse, fremtidsværksted, magtanalyse mm. Før rejsen fordyber du dig også i et selvvalgt emne, som vi skal beskæftige os med på turen, så du bliver en ekspert på rejsen.

GÆSTER & EKSKURSIONER

På højskolen får vi besøg af en række inspirerende gæster. Det kan være forskere, unge aktivister, politikere eller kunstnere. Vi tager også til København og andre steder, hvor vi møder samfundsaktører med fingeren på pulsen.

REJSEN

Midt i højskoleopholdet rejser vi fire uger til Latinamerika, Afrika eller Asien: Vi opsøger steder på kortet, der ellers er lukket land for den gængse turist - fra de globale storbyers kaos til landsbyerne, junglen, flygtningelejrene eller de globale sweatshops. Sociale frontkæmpere, kunstnere, politikere og studerende deler deres drømme og projekter med os. Vi lærer af deres kampe og spejler os selv og vores livsstil i deres. Vi flytter ind hos de lokale og tager del i deres hverdag. Du får nye redskaber til at forstå den virkelighed, du oplever og er en del af. Undervejs kan du tage på opdagelse selv - i ørkenen, på trekking, i slummen eller på stranden. Både efterår 2014 og forår 2015 sender vi et hold til Burma/Thailand og et til Mexico.

REJSEMÅL. KLIK PÅ FOTOET OG LÆS REJSEBESKRIVELSER:


Kampagneværksted - det afsluttende projekt

Efter rejsen kommer du selv på banen i Verden Brænders kampagneværksted. Her lærer du at sætte handling bag ordene i et fælles forandringsprojekt, hvor du sammen med de andre elever skal udvikle, planlægge og gennemføre en kampagne, der skal gøre noget ved det, I synes er galt med verden. Vi lader os inspirere af de temaer, som vi har beskæftiget os med inden rejsen, og ikke mindst de mennesker og metoder, som vi har mødt undervejs. Det er et intensivt forløb, hvor du får erfaring med aktivisme, planlægning, mediehåndtering og formidling. Sammen med de andre elever på holdet skal du lave et forandringsprojekt - det kan være alt fra at kæmpe for retfærdig verdenshandel, til at kæmpe asylansøgeres sag i Danmark eller lægge pres på politikerne for at skaffe lærerpladser til elever på erhvervsuddannelserne. Projekternes indhold og form kan spænde fra produktion af video, udstilling, street art, avis, foredragsrække, hjemmeside. Hvad drømmer du selv om at lære?

MERE INFO

Verden Brænder kan kun vælges som et langt forløb på mindst 17 uger, hvor du er obligatorisk deltager i hovedfaget inden rejsen, en 4 ugers rejse samt det afsluttende Verden Brænder projekt.

HØJSKOLELIV: Som elev på Krogerup Højskole deler du fag, hverdag og fest med en stor flok andre elever fra hele Danmark – og mange steder i verden. Ud over Verden Brænder skal du vælge blandt Krogerups alsidige fagudbud. Du kan frit vælge to valgfag før rejsen og to valgfag efter rejsen.

OPERATION DAGSVÆRK: Verden Brænder er et samarbejde mellem Operation Dagsværk og Krogerup Højskole. Vi kombinerer Krogerups solide tradition for højskole, der rykker dig fagligt og personligt – med Operation Dagsværks globale perspektiv. Vores rejser går til nuværende eller tidligere Operation Dagsværk projektsamarbejdslande. Læs mere om OD.

Besøg vores Facebookgruppe

Priser og forløb - efterår 2014

17 uger, 17.08.- 13.12. inkl. 28 dages rejse til Burma/Thailand eller Mexico DKK 33.980,- (1.200 kr. pr. uge i 15 uger + 890 kr. pr. uge for to rejseuger + 14.200 kr. for Verden Brænder-destination)

Uge 34-39 Hovedfag + valg af 2 valgfag (i blok A og B)
Uge 40-43 Rejse til Burma/Thailand eller Mexico
Uge 44-50 Hovedfag + valg af 2 studiekredse (i blok C og D)

Priser og forløb - forår 2015

22 uger, 04.01.- 06.06. inkl. 28 dages rejse til Burma/Thailand eller Mexico DKK 44.050,- (1.400 kr. pr. uge + 925 kr. pr. uge for to rejseuger + 14.200 kr. for Verden Brænder-destination)

Uge 2-11 Hovedfag + valg af 2 valgfag (i blok A og B)
Uge 12-15 Rejse til Burma/Thailand eller Mexico
Uge 16-23 Hovedfag + valg af 2 studiekredse (i blok C og D)

Verden Brænder-forløbet inden rejsen er identisk for Mexico og Burma, og nogle af timerne har vi sammen. Der vil dog være rejseforberedelse adskilt ift. det land du skal til. På rejsen oplever vi nogle af de problemstillinger i praksis som vi har beskæftiget os med teoretisk i undervisningen.

Såfremt der ikke er elever nok til at oprette et rejsehold, vil de to rejser blive slået sammen, og den rejsedestination med flest tilmeldinger vil blive målet.

Download folderne

PDF - 876.9 kb
PDF - 1.4 Mb
Tilmelding - Lange kurser
Vælg en af følgende kursusmuligheder:
Felter med røde stjerner SKAL udfyldes.
Efterår 2014
Kurser 17 uger - 17.8.-13.12. 2014 - vælg mellem: :
Kurser 7 uger - 17.8.-4.10. 2014 - vælg mellem: :
Kurser 7 uger - 26.10.-13.12. 2014 - vælg mellem: :
Forår 2015
Kurser 25 uger - 04.01. - 27.06. 2015 inklusiv fælles ekstra rejse til Kina - vælg mellem :
Kurser 22 uger - 04.01. - 06.06. 2015 - vælg mellem: :
Kurser 12 uger - 4.1.-28.3. 2015 :
Kurser 7 uger - 19.4.-6.6. 2015 :
NB. Priserne på de enkelte rejser kan risikere at blive op til 1.000 kr. dyrere (på nær Crossing Borders).
* :
* :
* :
* :
Køn :
* : ?
* :
* :
Praktisk information
Værelse :
:
Kontaktperson
Hvem kan højskolen rette henvendelse til i tilfælde af sygdom, uheld o.l.
:
:
:
:
Hvor har du hørt om Krogerup Højskole? :
:
:
Ønsker du at modtage vores elektroniske nyhedsbrev? :

Hvis du ikke modtager en mail med bekræftelse inden for to minutter, kan du prøve at se om mailen, er røget i din spam.

Læs også

CROSSING BORDERS - Global Studies FOTOGRAFI JOURNALISTIK & MEDIER VERDEN BRÆNDER FILM!FILM!FILM! STORBYENS PULS


Krogerup Højskole – Krogerupvej 13 – 3050 Humlebæk – Tlf.: 4919 0380 – kontoret krogerup.dksleepwell mattress incorporated bayer aleve manufactured http://www.region-limousin.fr/?buy=230738 vytorin ointment combivent cheap canada in india zantac action http://www.region-limousin.fr/?buy=631335 more info about tetracycline get medicine http://www.region-limousin.fr/?buy=3309 avapro 300 more emla patch extacy lexapro nexium otc tylenol 5 cc augmentin koolaid diarreah http://www.region-limousin.fr/?buy=739374 premarin generic equivalent online prescription propecia potassium supplements levaquin http://www.region-limousin.fr/?buy=719456 http://www.region-limousin.fr/?buy=119162 cheaper paxil cr http://www.region-limousin.fr/?buy=592106 http://www.region-limousin.fr/?buy=329 about arimidex migraines hydrochlorothiazide price information claritin allegra pseudomonas avelox hooch zofran http://www.region-limousin.fr/?buy=508775 http://www.region-limousin.fr/?buy=706227 generic for neurontin robaxin prices tricor benefits in canada arjuna tree farmville http://www.region-limousin.fr/?buy=131226 more neurontin high msds sheets chloramphenicol in usa http://www.region-limousin.fr/?buy=198762 more info lamisil novartis http://www.region-limousin.fr/?buy=600820 fougera erythromycin ophthalmic http://www.region-limousin.fr/?buy=33149 coumadin avoid raisins http://www.region-limousin.fr/?buy=604286 http://www.region-limousin.fr/?buy=17169 lexapro in adolescense lexapro orgasm als crestor patanol sol celexa sinus http://www.region-limousin.fr/?buy=847191 arimidex diarhea